Svijet     | 28.01.2020. 15:22 |

Palestina zatražila vanrednu sjednicu Arapske lige zbog 'Sporazuma stoljeća'

FENA Internet

KAIRO,  28. januara (FENA )- Palestina je danas zatražila od Arapske lige da sazove vanrednu sjednicu zbog američkog bliskoistočnog mirovnog plana.

Palestinski ambasador u Kairu, Diab al-Louh, objavio je da je Palestina zatražila od Arapske lige da sazove vanrednu sjednicu na ministarskom nivou uz prisustvo palestinskog predsjednika Mahmouda Abbasa kako bi raspravljali o načinima bavljenja američkim planom, koji bi trebao biti objavljen danas.

Sjednica koja bi se trebala održati u subotu dolazi u ključnom trenutku i zahtijeva jedinstvenu arapsku poziciju u suočavanju sa svim opcijama „koje imaju za cilj isključenje palestinskog nacionalnog pitanja i podrivanje dvodržavnog rješenja, kao i mogućnosti uspostave potpuno suverene palestinske države u granicama iz 1967. godine s istočnim Jerusalemom kao prijestonicom“, pojasnio je palestinski ambasador.

Nazvan „Sporazum stoljeća“, plan su osudili palestinski zvaničnici kao sredstvo prinude Palestinaca da se pokore izraelskoj dominaciji, prenosi palestinska novinska agencija WAFA.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U izraelskom napadu ubijeno 38 osoba u blizini Alepa

ICJ naredio Izraelu da poduzme mjere na osiguranju pomoći za Palestince u Gazi

Hezbolah uzvratio raketnim napadom na Izrael, ubijen 25-godišnjak

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom