Bosna i Hercegovina     | 27.01.2020. 13:03 |

Turković predložila Vijeću ministara BiH da osigura novčanu pomoć narodu Turske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. januara (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je prijedlog Vijeću ministara Bosne i Hercegovine da se odobre sredstva na ime pomoći Republici Turskoj i narodu Republike Turske. 

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković je uime Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine uputila prijedlog da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine hitno, na narednoj sjednici donese Zaključak da se odobre sredstva u iznosu od 100.000 KM (stotina hiljada KM) na ime pomoći Republici Turskoj i narodu Republike Turske, za otklanjanje posljedica razornog zemljotresa. 

Republiku Tursku su od 24. januara 2020. godine, u njenom istočnom dijelu, pogodili snažni i razorni zemljotresi sa katastrofalnim posljedicama s mnogo ljudskih žrtava i povrijeđenih, kao i razorenom imovinom. Nakon prvog razornog zemljotresa, u regiji se osjetilo više od 948 potresa manje jačine. 

Prema službenim podacima, 39 ljudi je poginulo u razornom zemljotresu u Elazigu na istoku Turske. Turska Direkcija za upravljanje vanrednim situacijama (AFAD) je saopćila da je povrijeđeno 1.607 osoba, dok spasilačke ekipe i dalje tragaju za eventualnim preživjelim, kao i žrtvama, ispod ruševina, navodi se u saopćenju Ureda za odnose s javnošću MVP BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ministar Konaković u Zagrebu razgovarao s predsjednikom BNV-a

Konaković sudjeluje u Raisina Dialogueu u Nju Delhiju

Vlada HNŽ-a usvojila Prijedlog proračuna u iznosu od 366,2 milijuna KM

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo