Stranačke aktivnosti     | 27.01.2020. 12:44 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Platforma za progres poziva svjetsku zajednicu da prihvati odgovornost za događanje holokausta, genocida i zločina protiv čovječanstva širom svijeta

Danas je Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta i 75. godišnjica od oslobađanja nacističkog, koncentracionog logora smrti Aušvic-Birkenau. U ovom ozloglašenom logoru, do dana njegovog oslobađanja, na najbrutalniji način su sistematski ubijani Jevreji, Romi, Poljaci i svi drugi koje je tadašnji nacistički režim prepoznao kao neprijatelje.
Holokaust je zločin najvećih razmjera koji se dogodio u 20. vijeku za koji su mnogi rekli da se više nikada ne smije ponoviti.

Međutim, to obećanje se nije ostvarilo. Ono najgore u ljudima se ponovilo i nakon Drugog svjetskog rata širom svijeta.

Platforma za progres danas suosjeća sa jevrejskim narodom i svim drugim narodima i potomcima žrtava, koji su stradali zbog svoje etničke, religijske, političke ili seksualne orijentacije.

Platforma za progres poziva svjetsku zajednicu da prihvati odgovornost za događanje holokausta, genocida i zločina protiv čovječanstva širom svijeta.
Također, Platforma za progres poziva sve građane svijeta da svojim aktivizmom dovedu do toga da se ovakvi zločini ne ponove.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta