Bosna i Hercegovina     | 24.01.2020. 13:00 |

Fond 'Sheik Saleh Kamel' i BBI banka stipendirali djecu bez roditelja (VIDEO)

FENA Denis Leko

MOSTAR, 24. siječnja (FENA) - Fond 'Sheik Saleh Kamel' i BBI banka dodjelili su u petak u Mostaru stipendije za tridesetero djece bez jednog ili oba roditelja.

Predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić, koji je i uručio stipendije dobitnicima, kazao je kako ova banka godišnje podijeli oko 500 stipendija djeci bez jednog ili oba roditelja.

- Mislimo da je budućnost u omladini i na ovaj način želimo dati svoj doprinos u građenju te budućnosti. BBI banka ovo radi već pet, šest godina i nadam se kako ćemo dijeljenjem oko 500 stipendija godišnje učenicima i studentima financijski pomoći kroz razdoblje od godinu dana, odnosno dok dobivaju naše stipendije - istaknuo je Bukvić.

Dodao je kako je parametre za dobivanje stipendija postavio sheik Saleh Kamel.

- Ovo je prije svega pomoć onima koji nemaju jednog ili oba roditelja, a onda među njima stipendije dajemo boljim studentima te onima koji su u lošijoj financijskoj situaciji i pomoću ovih parametara biramo stipendiste u svim dijelovima BiH - kazao je Bukvić.

Ova stipendija je, kako kaže, jako važna za svako dijete.

- Stipendija je mnogo važnija nego što mi trenutno iz ove perspektive vidimo. Kao student sam primio stipendiju sličnu ovoj i na osnovu nje sam imao mogućnost obrazovanja i zato mislim da je jako važna, a iz tog razloga BBI banka i pruža ovaj vid potpore već dugi niz godina - kazao je Bukvić.

Rektor Univerziteta "Džemal Bijedić" u Mostaru Elvir Zlomušica istaknuo je kako je dodjelu BBI-ovih stipendija vidi kao nešto plemenito i afirmativno.

- Obrazovanje i sveukupna situacija u gradu Mostaru se stavlja u nekakav fokus različitih organizacija u BiH, ali i međunarodnih organizacija. Htio bih se zahvaliti BBI banci, odnosno svima koji su dali svoj doprinos jednom ovako, ponovno naglašavam, humanom i lijepom događaju - kazao je Zlomušica.

Učenica Srednje elektrotehničke škole u Mostaru Majla Džeko kazala je kako joj je navedena stipendija od jako velikog značaja.

- Osim toga što sam stipendiju dobila svojim trudom i zalaganjem, ona također mnogo znači i mojoj majci, jer možemo kupiti drva i osigurati knjige za školu i tako dalje. Ovo će mi definitivno biti dodatni poticaj da se još više zalažem - kazala je Džeko.

Inače, izbor dobitnika stipendija za regiju Mostar obavilo je Povjerenstvo sačinjeno od predstavnika BBI-a, Ministarstva obrazovanja i znanosti FBiH, rektorata Univerziteta u Sarajevu, Islamske zajednice BiH, te Asocijacije Fatma.

Fond Saleh Kamel osnovan je 2012. godine na incijativu Bosna Bank International (BBI) i filantropa Saleha Abdullaha Kamela, osnivača i predsjedavajućeg „Al Baraka“ financijske poslovne grupacije.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3935

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/18m3b6tEJghVojK6901S1iivaSjFWDeLj?usp=sharing

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Nova ponuda BBI stambenog finansiranja - BBI Banka pretvara 'riječi u kvadrate uz hipoteku 1 na 1'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom