Bosna i Hercegovina     | 24.01.2020. 11:16 |

Vlada HNŽ-a dodijelila 1284 stipendija i subvencija za smještaj

FENA Nada Landeka

MOSTAR, 24. siječnja (FENA) - Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rašid Hadžović, u nazočnosti predsjednika  Vlade HNŽ-a Nevenka Hercega, u petak je Mostaru potpisao ugovore sa studentima o dodjeli stipendija i subvencija smještaja u studentske domove za akademsku 2019./2020.godinu.

Ugovori su potpisani za 1284 stipendija i subvencija, a novčani iznos ostao je isti kao i proteklih godina - stipendija 120 maraka, a subvencija 189 maraka.

Ministar Hadžović podsjetio je na to kako su pravo na stipendiju ili subvenciju smještaja u studentski dom ostvarili svi studeni koji su aplicirali na objavljeni natječaj i zadovoljili formalno-pravne uvjete.

-Na natječaj se prijavilo više od 1300 studenata. Budući da je naš cilj kontinuirano podizanje studentskog standarda, Vladi smo predložili da i ove godine stipendiramo sve studente. Zahvaljujući razumijevanju i potpori cijele Vlade naš prijedlog je prihvaćen tako da je ove godine pravo na stipendiju u mjesečnom iznosu od 120 KM ostvario 1231 student, a na subvenciju smještaja u studentski dom u mjesečnom iznosu od 189 KM njih 53 - kazao je ministar Hadžović.

Po riječima predsjednika Vlade Nevenka Hercega, Hercegovačko-neretvanska županija ukupno stipendira i subvencionira smještaj u studentske domove za oko 2500 studenata.

-Nastavak je to proaktivne politike Vlade usmjerene na poboljšanje studentskog standarda u sklopu koje je i ove, kao i prošle, akademske godine svim studentima omogućeno dobivanje stipendije ili subvencije smještaja- kazao je Herceg, čestitajući stipendistima i zaželjevši im nastavak uspješnog školovanja.

 

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Dodijeljene Napretkove stipendije studentima koji studiraju u Hrvatskoj

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom