Bosna i Hercegovina     | 24.01.2020. 10:21 |

Praštalo u službenoj posjeti Bijeljini

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. januara (FENA) - Predsjednik Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini (EPuBiH) Predrag Praštalo danas je službenoj posjeti Bijeljini, gdje je razgovarao sa gradonačelnikom Mićom Mićićem.

Praštalo je u obilasku i oproštajnoj posjeti partnerskim lokalnim zajednicama u BiH sa kojima je EPuBiH u sklopu "Evropskog partnerstva" surađivao u proteklih dvanaest godina.

Predsjednik EP-a u BiH je upoznao Mićića da će u martu Evropski pokret dobiti novo, mlađe i funkcionalnije rukovodstvo organizacije.

Praštalo je zahvalio Gradu Bijeljini i gradonačelniku Mićiću za dugogodišnje partnerstvo i podršku, dodajući "kako je organizacija na čijem je čelu uvijek promovirala uspješne lokalne zajednice i gradonačelnike, među kojima su Bijeljina, kako grad, tako i gradonačelnik Mićo Mićić, redovno u samom vrhu po razvoju, ostvarenim rezultatima i brizi sa svoje građanke i građane".

Evropski pokret u BiH je svakog izbornog ciklusa pravio listu uspješnih načelnica i načelnika u BiH, a to će se nastaviti i ove godine, s ciljem da se ukaže na to da u politici, posebno na lokalnom nivou, "nisu svi isti", saopćeno je iz ove organizacije.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Plenković danas u službenoj posjeti BiH

Plenković 13. decembra u službenoj posjeti BiH

EPuBiH - Zagrebački samit nije ispunio velika očekivanja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo