Sport     | 23.01.2020. 13:19 |

Večeras Izbor sportiste godine u organizaciji Sportskog saveza BiH

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 23. januara (FENA) - Sportski savez Bosne i Hercegovine večeras će u Narodnom pozorištu Sarajevo organizirati jubilarnu, 75. manifestaciju Izbora sportiste i sportske ekipe za 2019. godinu u BiH.

Kao i ranijih  godina izbor najboljih bosanskohercegovačkih sportista u prošloj godini obavio je Stručni žiri na osnovu prijedloga strukovnih saveza udruženih u Sportski savez u BiH.

Na završnoj pres-konferenciji SSBiH naglašeno je da iza nas uspješna sportska godina, posebno kada se uzmu obzir osvojene svjetske i evropske medalje.

Po riječima predsjednika Nihada Selimovića, stručni žiri ovog puta nije imao težak zadatak kao što je što je bilo prethodnih godina i sve odluke o nagradama i priznanjima donio je jednoglasno. 

Predsjednik SSBiH Branislav Crnogorac izjavio je da izbor najbojih sportista naše zemlje jedna od glavnih programskih aktivnosti SSBiH, kao svojevrstan vid valorizacije i popularizacije vrhunskog sportskog stvaralaštva. 

Nagrade najboljim bit će podijeljene u 12 kategorija - najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji, najuspješniji sportista u ženskoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u muškoj konkurenciji, najuspješnija ekipa u ženskoj konkurenciji, najuspješnija državna selekcija ili ekipa, najuspješniji trener, najuspješniji sportista student, najuspješnija juniorka i najuspješniji junior, najuspješniji sportista - paraolimpijski sportovi, najuspješniji trener - paraolimpijski sportovi.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Bira se 'Hercegovac godine'

U Tomislavgradu se bira najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji izvan Hrvatske

Deseta revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan RH za 2023.

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana