Bosna i Hercegovina     | 22.01.2020. 12:44 |

Jubilarni bečki 'Ledeni san' u znaku je zaštite okoliša bit će otvoren večeras

FENA Saopćenje

BEČ/SARAJEVO, 22. januara (FENA) – "Ledeni san" ili "Wiener Eistraum" je tradicionalna zimska atrakcija na trgu ispred gradske vijećnice u Beču. Događaj koji već 25 godina privlači oko 700.000 posjetilaca je 2020. godine dobio certifikat "ÖkoEvent".

Jubilarno klizanje u prvi plan stavlja ekološki koncept, tako da se na mnogobrojnim štandovima za posluživanje hrane i pića koristi pribor za jelo za višestruku upotrebu, hrana je organskog porijekla, iz lokalne proizvodnje, a na terenu je prisutno odgovorno odlaganje otpada.

Događaj koji je 1996. počeo na svega 1.800 kvadratnih metara pretvorio se u "mega event" sa klizalištem od 9.000 kvadratnih metara na dvije etaže, sa DJ-evima, impresivnim svjetlosnim efektima i mnogobrojnim pratećim sadržajima. Grad Beč na ovaj način pokazuje da je i velike događaje moguće režirati na ekološki prihvatljiv način.

Bečki „Eistraum“ otvara se večeras besplatnim klizanjem sa zalihom od 2.000 pari svježe brušenih i uglancanih klizaljki, a sve do zatvaranja 1. marta ove godine za djecu je omogućeno besplatno klizanje svakim radnim danom od 10 do 16 sati, prenosi Eurocomm PR Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Beč u mikro dozama: Lipicaner kapsule osvajaju Ameriku i Veliku Britaniju

U Beču razvijena samočisteća boja za zidove koja čisti zrak

U Beču izgradnja najvećeg austrijskog obrazovnog kampusa

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta