Bosna i Hercegovina     | 21.01.2020. 16:41 |

Advokatska komora FBiH i CEST FBiH potpisali sporazum o saradnji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. januara (FENA) - U prostorijama Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH u Sarajevu danas je potpisan Sporazum o saradnji između Centra i Advokatske komore Federacije BiH.

Sporazum su potpisali direktor Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH Arben Murtezić i predsjednik Advokatske komore FBiH Nikica Gržić.

Sporazum je izraz spremnosti, da se kroz buduće zajedničke aktivnosti značajnije unaprijede oblast stručnog usavršavanja nosilaca pravosudnih funkcija i predstavnika Advokatske komore, kroz projektne aktivnosti i edukacije o primjeni najbolje prakse u primjeni evropskih standarda.

Podršku saradnji su svojim prisustvom dali i članovi Upravnih odbora Centra i Advokatske komore i izrazili opredijeljenost ka dosljednoj implementaciji najviših međunarodnih standarda, a naročito Evropske konvencije o ljudskim pravima u praksi, a kako bi se, na dobrobit svih građana, dao doprinos vladavini prava u Bosni i Hercegovini - saopćeno je iz Centra za edukaciju sudija i tužilaca u Federaciji BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Advokatska komora Federacije BiH svečano obilježila 140 godina rada

Izabran novi Upravni odbor Advokatske komore Federacije BiH (VIDEO)

Advokatska komora FBiH osudila napad na advokatsku kancelariju u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo