FENA.BIZ

Addiko banka - Paketići za socijalno ugroženu djecu u Bijeljini i Čapljini

Saopćenje, Foto/Addiko Bank

Projekat zaposlenika Addiko banke "Jedan paketić za jedan osmijeh" se od prošle godine, osim u bolnicama i domovima za nezbrinutu djecu, realizuje i preko lokalnih centara za socijalni rad. Predstavnici Centara u Bijeljini i Čapljini predložili su 56 dječaka i djevojčica u stanju socijalne potrebe koje su zaposlenici Addiko banke obradovali paketićima slatkiša i igračaka.

"Tridesetak mališana sa područja Bijeljine obradovali smo slatkišima i igračkama u okviru naše akcije 'Jedan paketić za jedan osmijeh', te im uljepšali praznike i raspust", istakla je Smiljka Mitrović, voditeljica poslovnice Bijeljina 2 Addiko banke i naglasila da je ova podjela rezultat uspješne saradnje koju imaju sa lokalnim centrom za socijalni rad.

"Posebno nam je drago da smo podjelom paketića obuhvatili i porodice sa troje i četvoro djece, koji su posjeitli našu poslovnicu i družili se sa nama", izjavila je Božana Perić, voditeljica poslovnice Addiko banke u Čapljini.

Paketići su podijeljeni u okviru akcije "Jedna paketić za jedan osmijeh" koju već devetu godinu provode zaposlenici Addiko banke uz podršku obje Addiko banke u Bosni i Hercegovini. Paketić su već ranije podijeljeni malim pacijentima u bolnicama u Mostaru, Sarajevu, Istočnom Sarajevu i Banjoj Luci, mališanima iz domova za nezbrinutu djecu u Sarajevu i Zenici, te mališanima u Tesliću i Gračanici, prema preporuci centra za socijalni rad.

 

 

 

Addiko Bank d.d.

Trg solidarnosti 12, 71 000 Sarajevo, BiH

T + 387 (0)33 755 783, M +387 61 491 899

emir.jildizlar@addiko.com

addiko.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.