Kultura     | 20.01.2020. 09:03 |

Objavljena knjiga Ivice Musića 'Memento akademskoga pisma'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 20.siječnja (FENA) – Iz tiska je izišla knjiga "Memento akademskoga pisma", autora profesora dr. sc. Ivice Musića, dekana Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Spomenuto djelo omogućuje da svaki student, ali i iskusan istraživač na jednom mjestu pronađe sve što je potrebno znati o istraživanju i pisanju akademskih radova. Pisana je s minimalnom teorijskom podlogom i s mnoštvom konkretnih uputa i primjera na kojima se najbolje uči, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

U svojoj recenziji profesor dr. sc. Božo Goluža o knjizi se slikovito izrazio.

"Možemo nositi skupocjeno odijelo, ali ako se na njemu nalaze nekakve mrlje, ono je mnogo izgubilo na vrijednosti. Tako je i s knjigama. Bez obzira na verziranost u svojoj struci, svaki bi znanstvenik trebao poslušati mišljenje drugih, i to ne samo s obzirom na sadržaj, nego i ima li nešto što strši u njegovu djelu i narušava sklad. Zato bih ovu knjigu prof. Musića usporedio s 'kemijskom čistionicom', tj. smatram je dobrom prigodom za čišćenje vrijednih znanstvenih sadržaja", napisao je profesor Goluža.

Autor knjige profesor Musić je istaknuo kako je djelo namijenjeno ponajprije studentima, odnosno onima koji tek ulaze u svijet visokoškolskog obrazovanja te znanstvenoistraživačkog rada.

"No njime se mogu okoristiti i već formirani znanstvenici jer je knjiga koncipirana priručnički, pa se u njoj lako može provjeriti kako postupiti u dvojbenim situacijama", kazao je autor.

Knjiga je podijeljena na tri velike cjeline. Prva je naslovljena "Znanstveno djelo u znanstvenoj prozi", druga "Postanak i razviće znanosti" te treća "Filozofija i kritičko mišljenje".

Akademik dr. sc. Serafin Hrkać, profesor emeritus i recenzent  je naglasio da je knjiga i udžbeničke naravi.

"Ne nedostaje originalnosti, jer se činjenice, stavovi i primjeri izneseni u knjizi donose na nov i sustavan način. Nesumnjivo, u pisanje ovog djela uloženo je vrlo mnogo truda i vremena", coijenio je akademik Hrkać.

Knjigu "Memento akademskoga pisma" prof. dr. sc. Ivice Musića objavio je Nakladnik PRESSUM Sveučilišta u Mostaru.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Promocija knjige 'Osnove zdravstvene njege' Ivone Ljevak

Predstavljena knjige 'Stari most s mjesta događaja' Miroslava Landeke

Predstavljena knjiga 'Osluškujući tišinu' Viktorije Bukovac

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo