Bosna i Hercegovina     | 16.01.2020. 18:45 |

Izabrano rukovodstvo Unije studenata mostarskoga univerziteta

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. siječnja (FENA) - Na mostarskom univerzitetu „Džemal Bijedić“ u četvrtak je održana konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine Unije studenata na kojem je za novog predsjednika Unije studenata tog univerziteta jednoglasno izabran Mirza Lalić, student Pravnog fakulteta.

Za potpredsjednika, također jednoglasno,izabran je student Građevinskog fakulteta Mehmed Proho. Također je izabrano i Predsjedništvo Unije studenata.

Novoizabrani predsjednik Mirza Lalić zahvalio se studentskim predstavnicima na potpori i ukazanom povjerenju, te iskazao nadu kako će izbor opravdati na najbolji način.

U ime Univerziteta, studentima su se obratili izaslanik rektora, prorektor za nastavu, prof.dr. Senad Rahimić, te prorektor za financije prof.dr. Veldin Ovčina koji su pozdravili izabrane predstavnike studenata svih godina i organizacijskih jedinica.

Naglasili su da je Unija studenata važan čimbenik koji treba nastaviti s realizacijom korisnih aktivnosti i projekata, ali i na pravi način štititi interese i prava studenata.

Predstavnici studenata jednoglasno su usvojili Izvješće o radu Unije studenata za 2019. godinu koji je predstavio dosadašnji predsjednik Unije studenata Džani Pajić,  priopćeno je iz Predsjedništva Unije studenata.   

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'