Bosna i Hercegovina     | 13.01.2020. 14:17 |

U Travniku počeo program 'Kreativni raspust'

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 13. siječnja (FENA) - Program "Kreativni raspust", namijenjen djeci školskog uzrasta, počeo je u Travniku, u organizaciji Centra za kulturu općine Travnik.

Djeca će svakodnevno sudjelovati u radionicama koje su fokusirane na funkcionalno učenje kroz igru.

Organizatori ističu da će se djeca baviti pitanjima stimuliranja razvoja sinapsi prilagođenog njihovom uzrastu, kreativnog razmišljanja, poboljšanja kompetencija, rješavanje case study zadataka, te će, također, raditi na koracima uspješnog komuniciranja.

Predstavnica Centra za kulturu općine Travnik Maja Đurić kazala je novinarima kako program "Kreativni raspust", koji Centar organizira i tijekom ljetnih i tijekom zimskih praznika, već godinama pozitivno utječu na djecu školskog uzrasta.

- Proteklih godina imali smo umjetničke radionice i razvijanje njihovih umjetničkih potencijala, a ove godine smo se odlučili na funkcionalnost učenja. Naime, imperativ današnjeg vremena je da pripremimo djecu da brzo i funkcionalno razmišljaju, odnosno da ono što nauče primijene u praksi. Cilj nam je da kod djece potaknemo samopouzdanje i novi način razmišljanja, te da vidimo kako se snalaze, razmišljaju i logički zaključuju - kazala je Đurić.

Program "Kreativni raspust" trajat će do 17. siječnja, a financira ga Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Srednjobosanske županije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Središnju Bosnu (VIDEO)

Manifestacija 'Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2023' počinje u petak i traje do 22. prosinca

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana