Kultura     | 13.01.2020. 12:22 |

Novogodišnji koncert Simfonijskog orkestra Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. siječnja (FENA) - Simfonijski orkestar Mostar i ove godine organizira Novogodišnji koncert koji će se održati u ponedjeljak, 20. siječnja u velikoj dvorani Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru u 19 sati.

 Koncert će okupiti 52 glazbenika iz Mostara, Širokoga Brijega, Stoca, Banjaluke, Sarajeva, Imotskog, Splita, Dubrovnika, Varaždina, Čakovca, Zagreba, Zaječara i Beograda, koji će, predvođeni maestrom Igorom Tatarevićem, donijeti hercegovačkoj publici zvuke i prizore austrijske prijestolnice.

 Slušatelji će moći uživati u uvertiri "Šišmiš", koračnicama, valcerima i polkama skladateljske obitelji Strauss, a mostarski simfoničari ove godine obećavaju vrlo zanimljiv program. Atrakcija koncerta je skladba "Typewriter", koju će na pisaćem stroju, uz pratnju orkestra, izvesti timpanist Dario Kos, priopćili su iz Simfonijskog orkestra.

 Solistica na koncertu je i sopranistica Ivana Duvnjak iz Zagreba.

 "Simfonijski orkestar Mostar još jednom organizira gigantski koncert kojeg se ne bi postidjeli ni najveći europski gradovi i poziva sve ljubitelje lijepoga, a napose lijepe glazbe, da u ovom vremenu užurbanosti dođu uživati i doživjeti Beč u Mostaru", navode organizatori.

 Ulaznice po cijeni 15 i 10 maraka mogu se nabaviti na porti u Kosači radnim danom od 13 do 20 sati ili rezervirati na broj 063 940 584.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo