Sport     | 13.01.2020. 11:34 |

Prvo mjesto za SFK 2000 Sarajevo na turniru Agram u Zagrebu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. januara (FENA) - Igračice SFK 2000 Sarajevo osvojile su prvi trofej u novoj kalendarskoj godini. Izabranice Samire Hurem pobijedile su na 18. međunarodnom turniru u malom fudbalu "Agram 2019", koji je ovog vikenda održan u Zagrebu.

Zanimljivo je da su igračice SFK 2000 Sarajevo na ovom turniru ukupno nastupile u šesnaest navrata, a ovo im je bio osmi trofej.

Grupna faza takmičenja započela je derbijem. SFK 2000 Sarajevo je odigrao bez pobjednika s Dinamom iz Zagreba. Rezultat je glasio 2:2. Potom su uslijedile pobjede protiv Krim Rolljeta iz Slovenije (4:0), te Breznice (3:1), dok su u polufinalnoj utakmici savladale Agram (3:0). U finalu pitanje pobjednika nije bilo upitno s obzirom na to da je sarajevski tim slavio s ubjedljivih 8:0 protiv ekipe Krima iz Slovenije.

Najbolji strijelac turnira bila je Armisa Kuč. Crnogorska reprezentativka u redovima SFK 2000 Sarajevo postigla je devet golova na pet odigranih utakmica, a Envera Hasanbegović dobila je nagradu za najbolju golmanicu turnira. 

Osim prvog tima SFK 2000 Sarajevo na ovogodišnjem turniru "Agram 2019" učestvovale su i kadetkinje. One su odigrale zapaženu ulogu u grupnoj fazi turnira, gdje su pobijedile Dinamo Zagreb (4:2) i Agram (4:0), a izgubile od Radomlja (3:2). Nažalost, sreća nije bila na njihovoj strani u polufinalnom susretu, gdje su poslije slabijeg izvođenja penala poražene od Maribora, a u susretu za treće mjesto su savladale Radomlje (3:0) i osvojile bronzu, saopćeno je iz sarajevskog kluba.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

SFK 2000 Sarajevo domaćin Lige Prvaka za žene

Na službenoj web stranici Ginisovih rekorda uvršten rekord SFK 2000 Sarajevo

Marija Aleksić novo pojačanje SFK 2000 Sarajevo

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana