Sport     | 13.01.2020. 08:20 |

Real Madrid osvojio Superkup

FENA Agencije

JEDDAH, 13. siječnja (FENA) - Nogometaši Real Madrida 11. put osvojili su španjolski Superkup nakon što su u finalu u saudijskom gradu Jeddah pobijedili Atletico Madrid 4:1 boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Utakmica je nakon 120 minuta igre završila bez golova, pa je pobjednik razriješen udarcima s bijele točke.

Kod Reala precizni su bili Daniel Carvajal, Rodrygo, Luka Modrić i Sergio Ramos, dok je za Atletico zabio samo Kieran Trippier. Saul je pogodio vratnicu, a Thomasov udarac je obranio Thibaut Courtois.

Bilo je ovo prvo izdanje Superkupa na kojem su nastupile četiri momčadi, te drugo u nizu koje je igrano izvan Španjolske nakon što je lanjsko finale bilo u marokanskom gradu Tanger.

Španjolski Superkup igrao se od 1982. godine uvijek u Španjolskoj između osvajača prvenstva i osvajača kupa, a igrale su se dvije utakmice. U kolovozu 2018. godine Barcelona i Sevilla odigrale su jednu utakmicu u gradu Tanger u Maroku. Tada je prvi put u jednoj službenoj utakmici u Španjolskoj korišten i VAR.

Ovo je bila druga sezona zaredom da se Superkup igra izvan Španjolske, a broj sudionika je povećan s dvije na četiri momčadi. Za domaćinstvo Superkupa konkurirao je i Katar, no na kraju je Saudijska Arabija dobila organizaciju četiri turnira od 2020. do 2023. godine, navodi Hina.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Počinju kvalifikacije za EP za nogometašice, BiH pod vodstvom novog selektora protiv Portugala i S. Irske

Takmičarska komisija NSBiH: Sarajevu oduzeta tri boda, suspendovani Mirvić i Ibričić

Egipćani sumnjaju u pobjedu nad Hrvatskom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo