Bosna i Hercegovina     | 12.01.2020. 15:36 |

'Porodični dan Općine Centar'- lutke, maskote i koncert za djecu i roditelje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. januara (FENA) - U  organizaciji Općine Centar Sarajevo, Centra kulture i mladih Općine Centar i Coca-Cola Sarajevo Holiday marketa u parku Hastahana na Marijin dvoru (Park prof.dr. Nijaz Duraković) za sve mališane i njihove roditelje je održana manifestacija „Porodični dan Općine Centar“.

S obzirom na izuzetno visoko zagađenje zraka u glavnom gradu BiH, ali i interesovanje djece i roditelja, svi planirani sadržaji održani su u zatvorenom prostoru na Hastahani.

Mališanima se na manifestaciji pridružio i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa sekretarom Općine Mirsadom Lingo, savjetnikom Bećirom Sirovinom, pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i saradnicima.

Djeca su imala puno razloga za dobru zabavu uz bogat kulturno-zabavni program. Naime, tokom nedjeljnog poslijepodneva za mališane su organizovane različite zabavne aktivnosti, kao što su radionice lutkarstva, oslikavanja lica, likovne radionice, druženje sa maskotama i kostimiranim likovima, koncert... Također obezbijeđeno je besplatno klizanje, snižene cijene hrane i pića, te gratis vožnja u lunaparku, saopćeno je Općine Centar.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta