Sport     | 11.01.2020. 12:06 |

Aldin Mahmutović najbolji sportista grada Bihaća

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 11. januara (FENA) - Član Karate kluba Gyon Aldin Mahmutović najbolji je sportista grada Bihaća u 2019. godini. Ovo priznanje Gradskog sportskog saveza zaslužio je osvojenom titulom državnog prvaka i zlatnim odličjem na evropskom Grand Prix turniru u Samoboru.

- Drugi put sam najbolji sportista u gradu i ne mogu vam opisati koliko sam ponosan na to. Na takmičenju u Samoboru pobijedio sam aktuelnog evropskog prvaka i pokazao da mi je mjesto među najboljima. Nastavljamo s maksimalnim radom i u ovoj godini, a neki moj konačni cilj u karijeri je odlazak na olimpijske igre - rekao je Mahmutović.

Najbolja sportašica u prethodnoj godini bila je Džana Kovačević iz Judo kluba Una, koja je osvojila zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u ekipnoj konkurenciji.

Brdsko-biciklistički klub "Daj krug" je najuspješniji sportski kolektiv u muškoj konkurenciji, s obzirom na to da su pobjednici Premijer lige Bosne i Hercegovine. Kod dama, bolje od ostalih bile su finalistice državnog kupa – kuglašice "Une".

- Uvijek može bolje, ali moramo biti zadovoljni prošlogodišnjim rezultatima. Naši sportisti su radili u vrlo skromnim uslovima i sa vrlo skromnom financijskom podrškom. Upravo to će nam biti cilj već u ovoj godini, da im obezbijedimo značajniju financijsku potporu i mnogo bolje infrastrukturne uslove. Već u 2020. godini trebala bi početi rekonstrukcija gradske sportske dvorane, gradskog bazena i izgradnja nogometnog terena s umjetnom podlogom - riječi su predsjednika Gradskog sportskog saveza Bihać Saše Smiljanića.

Priznanje za najbolju sportašicu Saveza za sport i rekreaciju invalida dobila je evropska prvakinja u ID judou Azra Dedić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

U Bihaću otvoren Sajam pčelarstva i meda – Put zlata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo