Bosna i Hercegovina     | 09.01.2020. 14:30 |

Turković uputila telegram saučešća ministrima Irana, Kanade i Ukrajine

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. januara (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uputila je danas telegram saučešća ministrima vanjskih poslova Islamske Republike Iran Mohammadu Javadu Zarifu, Kanade Francois-Philippeu Champagneu i Ukrajine Vadymu Prystaiku, povodom avionske nesreće kod Teherana u kojoj je živote izgubilo 176 putnika i članova posade ukrajinskog aviona.

Ministrica Turković je u telegramu napisala da je sa dubokim žaljenjem primila tragičnu vijest o padu ukrajinskog aviona na letu za Kijev i gubitku života putnika i članova posade.

 - Uime Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i u svoje lično ime upućujem Vam izraze iskrenog saučešća. Molim Vas da porodicama žrtava ovog tragičnog događaja prenesete izraze našeg dubokog saosjećanja i podrške.  U ovim teškim trenucima naše misli su uz porodice svih nastradalih putnika i članova posade u ovoj avionskoj nesreći - navodi se u telegramu ministrice Turković, saopćeno je iz Minstarstva vanjskih poslova BiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Novoimenovani ambasador Pakistana uručio kopije akreditivnih pisama

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'