Regija     | 08.01.2020. 19:16 |

Vučić kaže da Srbija i Hrvatska moraju imati 'znatno bolje odnose'

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD, 8. siječnja (FENA) - Srbija je otvorena za suradnju s Hrvatskom i pozdravit će svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj, poručio je u srijedu srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, ocijenivši da dvije zemlje moraju imati "znatno bolje odnose".

 Vučić je, u izjavi za TV Pink poslije svečanog puštanja u rad plinovoda Turski tok u Istanbulu, na pitanje šta očekuje u budućim odnosima Beograda i Zagreba, naglasio kako će Srbija "s oduševljenjem" pozdraviti svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj i "svaki kilometar asfalta, novi dalekovod i rasvjetni stup koje Hrvatska izgradi u srpskim sredinama".

 Istaknuvši kako je Srbija vrlo otvorena za suradnju, Vučić je naveo da je s Hrvatskom "suradnja neophodna ukoliko obje zemlje žele opstati na ovim prostorima" i zaustaviti odlaske brojnih građana u inozemstvo.

 On je ocijenio da su odlasci građana Hrvatske "proporcionalno veći".

 "Suradnja je ključna riječ, a hoćemo li uspjeti...", rekao je Vučić, uz ocjenu da je malo koji svjetski državnik nazvao Srbiju i srpski narod "šakom jada", te da je unatoč tome, čestitao Milanoviću pobjedu u utrci za predsjednika.

 "Želim vjerovati da je to rečeno u nekom trenutku u kojem... ne znam što se dogodilo. U svakom slučaju, morat ćemo imati znatno bolje odnose s Hrvatskom i Hrvatima", naglasio je Vučić, prenosi Hina. 

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo