Svijet     | 08.01.2020. 10:12 |

Trump nakon iranskog raketnog napada: ‘Sve je u redu’

FENA Internet

WASHINGTON, 8. januara (FENA) - Američki predsjednik Donald Trump se oglasio putem Twittera rekavši „Sve je u redu!“ nakon što je Iran ispalio rakete na dvije američke baze u Iraku. Obećao je da će u srijedu ujutro dati izjavu naciji o sve opasnijoj situaciji s Iranom, prenosi Associated Press. 

Trump u utorak navečer nije dao naznake hoće li se osvetiti, kako su se pojavile vijesti o raketnim napadima.

Pored poruke da je sve u redu na Twitteru je napisao da je u toku procjena žrtava i štete. Prema njegovim prvim podacima on smatra "Do sada je dobro!".

Iranske rakete su osveta za ubistvo glavnog iranskog generala Qassema Soleimanija. Trump i njegovi savjetnici pod pritiskom su otkrili više detalja o obavještajnim podacima koji su doveli do američkog udara.

Trump je u utorak rekao da je njegova odluka spasila američke živote i da će članovi Kongresa imati brifing o razlozima američkog napada.

Satima kasnije, Iran je uzvratio udarac, ispalivši projektile na američke baze u Iraku i upozorio Sjedinjene Države i njihove saveznike u regiji da se ne osvete. Bijela kuća rekla je da predsjednik pažljivo prati situaciju i savjetuje se sa svojim timom za nacionalnu sigurnost.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Iran ocijenio rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a o Gazi kao pozitivan, ali nedovoljan korak

Sud u New Yorku onemogućio vlastima da plijene imovinu Donalda Trumpa

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo