Kultura     | 07.01.2020. 14:13 |

Koncertna sezona Jazz Festa Sarajevo 'Grlom u jagode' od 20. januara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. januara (FENA) - Jazz Fest Sarajevo i ove godine organizira koncertnu sezonu "Grlom u jagode" koju čine nastupi međunarodnih, regionalnih i bh. umjetnika u periodu između dva festivala.

Nova koncertna sezona "Grlom u jagode 2020" će biti realizirana u Klubu 1, a započet će 20. januara koncertom trija norveškog gitariste Stiana Westerhusa, saopćeno je iz direkcije Festivala.

Gitarista Westerhus, klavijaturista Ståle Storløkken i bubnjar Erland Dahlen Sarajevo će posjetiti u okviru evropske turneje koja će obuhvatiti neke od najznačajnijih evropskih koncertnih dvorana i klubova, premijerno predstavljajući novu muziku za koju kažu da je elektroakustična eksplozija na sceni.

Za 10. februar Jazz Fest planira koncert američkog ansambla slovenskog saksofoniste Igora Lumperta – Innertextures. Bit će to prvi sarajevski nastup tog vrsnog bendlidera i autora koji čitav niz godina uspješno radi na njujorškoj sceni. U Sarajevo dolazi sa ljubiteljima muzike i poznatim bubnjarom Kennyjem Grohowskim, kojem će to biti četvrti nastup u organizaciji Jazz Festa, te saksofonistom Gregom Wardom i kontrabasistom Masom Kamaguchijem.

U martu će koncertna sezona biti nastavljena nastupom mostarskog benda Kristofor, mladog sastava koji čine iskusni muzičari: Kristijan Ćosić, Silvije Nuić, Smiljan Smiljanić, Goran Rebac i Josip Paradžik. Radi se o novoj bosanskohercegovačkoj rock senzaciji koja dolazi iz srca Hercegovine.

Ulaznice za sve koncerte u prodaji će biti od 15. januara u prostorijama Jazz Festa i na dan koncerta u Klubu 1, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Najavljen program Jazz Festa Sarajevo 2023

Koncertna sezona Jazz Festa Sarajevo donosi nastup ansambla AXIOM u Tuzli

Večeras uručenje evropske nagrade za odvažan program Jazz Festu Sarajevo

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'