Regija     | 06.01.2020. 12:40 |

Ministrica Turković o izboru Milanovića: Raditi na rješavanju otvorenih pitanja

FENA Bisera Džidić

SARAJEVO,  6. januara (FENA) - Čestitamo novoizabranom  predsjedniku Republike Hrvatske gospodinu Zoranu Milanoviću, uz uvjerenje da ćemo raditi zajedno na  unaprjeđenju  bilateralnih odnosa,  uz rješavanje  svih otvorenih pitanja u međusobnim odnosima na dobrobit obiju zemalja, izjavila je za Fenu ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković.

Komentirajući, u kontekstu odnosa sa BiH, izbor Milanovića za novog predsjednika Republike Hrvatske, ministrica  Turković kaže kako je unaprjeđenje odnosa u regiji neophodno i zbog sve izraženije potrebe za što snažnijom regionalnom i evropskom sigurnosnom saradnjom, između ostalog  u zajedničkom djelovanju  na planu migracijskih  kretanja, borbe protiv organizovanog kriminala, cyber prijetnji, zajedničke regionalne energetske i transportne politike.

- Bosna i Hercegovina treba  prijatelje i partnere kako bi nam region bio što stabilniji i prosperitetniji te je u tom svjetlu  otvorena za saradnju sa Republikom  Hrvatskom- naglasila je ministrica Turković.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Milanović: To je posljedica paničnog straha Plenkovića i priprema za državni udar

Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer

Milanović: Mandat za sastavljanje nove Vlade dobiva onaj tko uživa potporu 76 zastupnika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta