Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 04.01.2020. 19:23 |

Pripreme nogometaša Tuzla Cityja počinju 10. januara

FENA

TUZLA, 4. januara (FENA) - Pripreme nogometaša Tuzla Cityja za drugi dio sezone u Premijer ligi BiH, počet će 10. januara, saopćeno je na službenoj stranici ovog kluba.

Ekipa trenera Elvira Baljića radit će u Tuzli do 26. januara, kada je planiran odlazak na završne pripreme u Antaliju, odakle će se „plavi“ iz Simin Hana vratiti 15. februara.

Do početka prvenstva, Tuzla City će odigrati pet pripremnih utakmica. Prva je na rasporedu 18. januara u Tuzli protiv Zvijezde 09.  

Tri kontrolne utakmice odigrat će u Antaliji i to protiv Bačke Topole (30. januara.), Makedonije GP (2. februara.), te ukrajinskog Karpatyja (5. februara.).

Sedam dana prije nastavka prvenstva (15. februara.) Baljićeva ekipa „generalku“ će odigrati u Širokom Brijegu protiv istoimenog premijerligaša.

Ekipa Tuzla Cityja trenutno se nalazi na 4. mjestu prvenstvene tabele sa 34 boda, odnosno, dva manje od vodećeg Sarajeva i uprava nastoji pojačati ekipu kako bi se uključili u borbu za mjesto u Evropi.

Do sada su angažovana tri nova igrača: Filip Arežina (27), koji dolazi iz zagrebačke Lokomotive, a igrao je za Zrinjski, Željezničar, Olimpic, te u Poljskoj, zatim, Muzafer Ivković (21), koji je nastupao za Iskru (Bugojno), TOŠK (Tešanj) i Bratstvo (Gračanica), te Nikola Leković (30), bivši igrač Mladosti iz Lučana, Partizana i Rada (Beograd), Vojvodine (Novi Sad), kao i više klubova u Turskoj, Poljskoj, Grčkoj i Bjelorusiji.

Ekipu Tuzla Cityja do sada su napustili Said Husejinović i Nemanja Zlatković.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Gol Skorupa donio GOŠK-u tri boda

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'