Bosna i Hercegovina     | 30.12.2019. 13:31 |

Višković: Vlada će nastaviti da pomaže vjerske zajednice u RS-u

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 30.decembra (FENA) – Premijer Republike Srpske Radovan Višković istakao je da svi građani u tom entitetu imaju pravo da ispoljavaju svoje vjerska osjećanja te da je cilj entitetske vlade mir i stabilnost u RS-u.

- Svi imaju pravo da ispoljavaju svoju vjeroispovjest – dodao je Višković u izjavi novinarima u Banjoj Luci na pitanje o obećanoj podršci RS-a za izgradnju medrese u Banjoj Luci u iznosu od 500.000 KM.

Banjalučko muftijstvo predalo je entitetskom Ministarstvu prosvjete i kulture dokumentaciju potrebnu za registraciju medrese u tom gradu, čiji je početak rada planiran za narednu školsku godinu.

Višković je podsjetio da je entitetska vlada i ranije pomagala sve vjerske zajednice i da će tako će biti i u narednom periodu.

Želi, kazao je, da postoji korektna saradnja s vjerskim zajednicama, jer se time gradi suživot i bolja saradnja građana.

Kazao je da vjeruje da ne može niko izbrisati ili na neki način oduzeti imovinu Srpske pravoslavne crkve te da ne zna zašto se vlast u Crnoj Gori odlučila na usvajanje zakona koji je izazvao protivljenje te vjerske zajednice i vjernika.

Entitetski premijer je rekao da se nada će u prvom kvaratlu prosječna plata u RS biti 1.000 KM.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Hrvatska Vlada donijela 6. antiinflacijski paket vrijedan 503 milijuna eura

Vlada Kosova potvrdila sastanak Escobara s Kurtijem u popodnevnim satima

Vlada Kosova zatražila provedbu odluke Ustavnog suda o zemljištu manastira Dečani

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom