Stranačke aktivnosti     | 27.12.2019. 11:49 |

Saopćenje za javnost Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar

FENA Saopćenje

Gradski odbor SDP BiH Mostar pozdravlja saopćenje komunalnih radnika i očekujemo da se isti javno oglase o višegodišnjem komunalnom lopovluku vladajućih političara, što ima za rezultat da smo danas svi zajedno životno ugroženi.

Činjenica da se sva javna komunalna poduzeća nalaze u stečaju govori u prilog koliko je važno da se komunalni radnici oglase i iznesu sva poznata saznanje o lopovluku u njihovim poduzećima. Raskrinkavanjem odgovornih za postojeće katastrofalno stanje zasigurno bi rezultiralo boljim uslovima za rad radnika, a samim tim i boljim okolišnim uslovima za život građana.

Na žalost svjedoci smo da milioni maraka javnog novca građana, kojima već deceniju upravlja lopovska politika, danas ne završava u pristojnim platama komunalnih radnika, niti u savremenoj deponiji, već u njihovim privatnim džepovima i tome se mora stati u kraj.

Građani moraju biti svjesni da je borba protiv deponije Uborak, borba za svakog komunalnog radnika, njegov dostojanstven rad, ali i borba protiv kriminalne političke hobotnice koja neće i ne smije biti zaustavljena, sve dok odgovorni ne prestanu ugrožavati zdravlje naše djece.

Još se jednom pitamo zašto politička zapošljavanja, sponzorisani dužnici, trgovanje nelegalnim otpadom na štetu zdravlja i sva ostale pobrojana krivična dijela  još uvijek nisu predmet Tužilaštva?

GO SDP Mostar smatra da ovo nije pitanje politike, nego zdravlja i života građana, te da je zajednički nastup svih društveno odgovornih aktera protiv lopovske politike prvi korak ka iznalaženju rješenja za katastrofalnu komunalnu situaciju u kojoj se nalazi Mostar.

Želimo vjerovati kako se otvorenim javnim pozivom sa jasnom specifikacijom u smislu zaštite radničkih prava, može doći do strateškog partnera, koji će zajedno sa našim radnicima, komunalni novac iskoristiti na efikasan i transparentan način u smislu modernizacije rada, većih plata radnika i savremenog upravljanja otpadom koji neće kontaminirati okruženje i trovati građane.

 GO SDP BiH Mostar

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

SDP Mostar iskazao zabrinutost zbog narušene sigurnosne situacije u Hercegovini

Saopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana