Stranačke aktivnosti     | 25.12.2019. 19:18 |

Saopćenje za javnost SBB BiH

FENA Saopćenje

 

SBB: Srbijanska Strategija odbrane je pokušaj reinkarnacije miloševićevske velikodržavne politike 

Savez za bolju budućnost BiH smatra da objelodanjena Strategija odbrane Republike Srbije predstavlja grubi pokušaj reinkarnacije miloševićevske velikodržavne politike iz devedesetih godina prošlog vijeka. Istovremeno, negirajući historijske i međunarodno-pravne činjenice, da Srbija nije garant već potpisnik Dejtonskog mirovnog sporazuma, ovaj akt ponovo budi duhove prošlosti i novi je nasrtaj na suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i  Hercegovine.

Indikativno je da se u ovom delikatnom momentu tek formirane državne vlasti u Bosni i Hercegovini i izvjesne deblokade eurounijskog i euroatlantskog puta Bosne i Hercegovine, od srbijanskog političkog vrha pokušavaju ugroziti međudržavni i regionalni odnosi, te stabilnost u regiji.

Bosanskohercegovačke patriote i brojni prijatelji Bosne i Hercegovine, sigurni smo, neće dozvoliti narušavanje regionalnog mira i ugrožavanje međunarodnog subjektiviteta Bosne i Hercegovine, te našeg integracijskog puta u EU i NATO.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Tročlana radna grupa SBB-a održala sastanak u proširenom sastavu

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB-a

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije