Bosna i Hercegovina     | 25.12.2019. 12:07 |

Fra Bono Tomić: Nađimo vremena za molitvu i njegujmo porodične vrijednosti

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 25. decembra (FENA) - Katolici u Bihaću i Unsko-sanskom kantonu su misom ponoćkom u crkvi "Sv. Ante Padovanskog" obilježili dolazak najsvjetlijeg praznika Božića i sveto Isusovo rođenje. Tradicionalnu misu predvodio je fra Robert Slišković, vikar Župnog ureda "Sv. Ante Padovanskog" u Bihaću.

Bihaćki župnik fra Bono Tomić vjernicima je u božićnoj poruci i čestitki poželio sreću i dobročinstvo, te ih pozvao na molitvu i zajedništvo.

-Nađimo vremena za molitvu i meditaciju, jer će nam kroz to Bog otkriti puno toga što se odnosi i na naš život. Uživajmo u zajedništvu, njegujmo porodične vrijednosti. Neka Krist Gospodin ispuni vaša srca i domove, a posebnu pažnju obratite na prijatelje i komšije - dio je božićne poruke i čestitke fra Bona Tomića.

Okupljeni vjernici ponovili su kako su božićni praznici danas u Bosni i Hercegovini zaista jedinstvena prilika za porodična okupljanja.

-Posebni dani za sve porodice, jer su među rijetkima u godini kada smo svi na okupu. Zaista uživamo s porodicom. Družimo se, pripremamo hranu, imamo zajedničku molitvu, ali i pjesmu - rekao je jedan od prisutnih župljana Ivan Petrović.

Božić je uz zajedničke molitve i pjesmu dočekan i u drugim općinama i gradovima Unsko-sanskog kantona, prvenstveno u Cazinu, Velikoj Kladuši, Sanskom Mostu i Ključu.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Palestinska zajednica u BiH čestitala pravoslavni božić

Božićne liturgije služene u pravoslavnim crkvama u Mostaru

Patrijarh Porfirije služio arhijerejsku liturgiju u Pećkoj patrijaršij

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta