Bosna i Hercegovina     | 20.12.2019. 12:13 |

Učenici srednjih škola u ulozi stand up komičara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. decembra (FENA) - Deset talentovanih učenika srednjih škola u Bosni i Hercegovini sudjelovat će u aktivnosti "Javni govor i dijalog u zajednici (Stand up)", u okviru USAID-ovog projekta "Budi inspiracija" koji implementira Nacionalni demokratski institut u BiH (NDI BiH) u saradnji s Inicijativom mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini (YIHR BiH) i Fondacijom INFOHOUSE.

Aktivnost ima za cilj da učenike i učenice upozna s elementima komedije kao i tehnikom i vještinama javnog nastupa i govora u promicanju demokratskih vrijednosti kroz stand-up izražaj, fokusirajući se na njihova iskustva u procesu pomirenja i međuetničke saradnje.

Projekt "Budi inspiracija" je posvećen kreiranju većeg nivoa razumijevanja među mladima o različitim narativima konflikta u BiH i izgradnji saradnje između mladih koji dolaze iz različitih etničkih sredina u borbi protiv etno-nacionalističke retorike.

Program se sastoji od niza aktivnosti koje uključuju rad sa srednjoškolcima, studentima i mladim političarima, tokom kojih će učesnici imati priliku da kroz predavanja i praktične simulacije nauče o procesima suočavanja s prošlošću, te da svoja znanja primijene na terenu kroz kreativni rad, projekte i akcije.

Aktivnost će biti održana u subotu, 21. decembra od 9.30 sati u prostorijama Magacina Kabare (Merhemića trg 13) u Sarajevu.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Upriličen razgovor o potrebi zaštite od svih oblika nasilja za sve društvene skupine

USAID pomaže kompanije u pripremi za ISO certifikaciju 

'Diaspora Invest' - U Tesliću se okupile vodeće mlade kompanije iz cijele zemlje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo