FENA biznis     | 20.12.2019. 11:08 |

Sparkasse Bank d.d. BiH - Jednake šanse za svu djecu

FENA Saopćenje

Podržan projekat edukacije osoblja i roditelja iz EDUS programa 

Sparkasse Bank dd BiH  je u saradnji sa svojom matičnom bankom Steiermaerkische Sparkasse podržala projekat NVO EDUS koji ima za cilj obrazovanje stručnog osoblja koje radi sa djecom s poteškoćama u razvoju, kao i seriju radionica za roditelje.

Ukupno 22 stručnjaka iz oblasti fizioterapije, pedagogije, učitelja, psihologije i socijalnih radnika su prolazili obuke kroz direktan rad sa djecom.  U proteklom periodu održan je i značajan broj tematskih radionica za roditelje, koje se nastavljaju do kraja godine.

 „Sparkasse Bank dd BiH  svoj uspjeh u poslovanju ne mjeri samo ostvarivanjem finansijskih ciljeva, nego i doprinosom koji može dati u stvaranju dobrobiti za zajednicu. Svjesni smo da je edukacija i integracija djece s poteškoćama u razvoju, ali i podrška i osposobljavanje njihovih roditelja jedno od žarišta našeg društva gdje je pomoć neophodna. Zbog nedostatka adekvatne podrške, mnogi od ovih mališana ne razvijaju korisne oblike komunikacije, što potiče njihovu socijalnu isključenost i predstavlja stalne izazove za njihove porodice. Stoga smo odlučno podržali ovaj obrazovni projekat, a naša podrška neće izostati ni ubuduće, jer obrazovanje direktno utiče na ekonomski razvoj i ključna je determinanta ljudskog potencijala.“, izjavili su iz Sparkasse bank dd BiH.

Dodatna vrijednost ovog projekta je i povećani broj edukovanih roditelja koji su sada u mogućnosti primijeniti efikasne metode rada sa svojom djecom. Kroz radionice i individualne edukativne sesije roditelji su povećali svoje kompetencije i stekli vrijedne vještine pomažući im da rad sa njihovom djecom mogu i sami primjenjivati u svakodnevnim situacijama.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Krediti za preduzeća Sparkasse Banke uz garanciju Garantnog fonda Republike

Organizovano umrežavanje austrijskih i bh. turističkih agencija

Osiguranje na dlanu: Kupovina Vienna osiguranja putem Sparkasse SIMPL mBankinga

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo