Bosna i Hercegovina     | 19.12.2019. 13:20 |

U sjedištu DKPT-a BiH upriličena tradicionalna 'Kafa i druženje s novinarima'

FENA Muamer Selimbegovic

SARAJEVO, 19. decembra (FENA) - U sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Bosne i Hercegovine (DKPTBiH) danas je upriličeno neformalno godišnje druženje s predstavnicima medija. 

Dobrodošlicu medijskim djelatnicima iskazali su domaćini tradicionalnog događaja „Kafa i druženje s novinarima“ - direktor DKPT-a BiH Mirsad Vilić i zamjenici direktora Ivica Bošnjak i Ranko Vuković.

Vilić je ukratko predstavio rad DKPT-a, istaknuvši najvažnije događaje koji su obilježili angažman njenih pripadnika u godini na izmaku.

Između ostalog, podsjetio je na angažman u vezi s osiguranjem EYOF-a (European Youth Olympic Festival), najvećeg sportskog olimpijskog festivala za mlade sportiste i velikog skupa - Godišnje skupštine Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) kao i Međunarodnog sajma gospodarstva u Mostaru, te na veliki broj operativnih aktivnosti.

Vilić je ukazao na značaj aktivnosti u oblasti međunarodne operativne saradnje, uključujući i aktivnosti u saradnji s INTERPOL-om i EUROPOL-om, potcrtavajući kako je, uporedo s tim, ostvarena i dobra saradnja s drugim policijskim agencijama u BiH, posebno putem angažmana u vezi s migracijskom situacijom u BiH.  

DKPTBiH je u 2019. godini nastavio i aktivnosti na planu kadrovske popune prijemom 50 novih policijskih službenika, koji će na dužnost stupiti krajem tekuće, odnosno početkom naredne godine.

Ta polcijska agencija, kako je rečeno, ostaje dosljedna u izvršavanju zadataka u skladu s vlastitom misijom i nadležnostima.

U tom kontekstu, Vilić ističe odlučnost na planu svaranja sigurnog okruženja za bh. građane, te opredijeljenost za izvršavanje svih obaveza na unutarnjem i međunarodnom planu, uključujući i one koje podrazumjeva evroatlantski put Bosne i Hercegovine.  

Druženje novinara s čelnicima DKPT-a BiH bila je prilika za razmjenu mišljenja o dosadašnjoj saradnji te policijske agencije s medijima u BiH, a u kontekstu tačnog i pravovremenog informiranja, te daljnjeg unapređenja transparentnosti rada i otvorenosti spram bh. građana i javnosti uopće.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Predstavljene Smjernice i Priručnik za izvještavanje o izborima (VIDEO)

Medijsko izvještavanje u najboljem interesu djeteta

Pismo medija izraelskim vlastima: Napadi na novinare su napadi na istinu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom