Sport     | 19.12.2019. 08:13 |

Bez golova u ogledu Barcelone i Reala

FENA Agencije

BARCELONA, 19. prosinca (FENA) - U jednom od najvećih nogometnih derbija na svijetu, španjolskom "El Clasicu", Barcelona i Real Madridu su na Camp Nou podijelili bodove odigravši neodlučeno 0:0.

Bio je to prvi "El Clasico" bez golova nakon 17 godina, nakon kojega su Barcelona i Real ostali poravnati na vrhu ljestvice sa po 36 bodova. Treća Sevilla ima 31 bod, a četvrti Getafe 30.

Susret je organiziran pod posebnim mjerama osiguranja zbog straha da bi pristaše katalonske neovisnosti mogle prekinuti utakmicu. Naime, internetska platforma Demokratski tsunami pozvala je zagovornike katalonske neovisnosti na masovni prosvjed pored stadiona Camp Nou, a odazvalo se nekoliko desetaka tisuća ljudi.

Prosvjednici su mahali natpisima "Španjolska, sjedni i razgovaraj" kojima se traži od španjolske vlade pregovore oko organiziranja referenduma o nezavisnosti te puštanje osuđenih političara, prenosi Hina.

Derbi je osiguravalo više od 4.000 policajaca, pri čemu je oko 1.000 raspoređeno oko stadiona Cam Nou, a zanimljivo je da su igrači obje momčadi bili smješteni u istom hotelu zbog osiguranja.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Pobjeda Veleža nad Zvijezdom

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom (VIDEO)

Barbarez: Vjerujem da ću manjak trenerskog iskustva nadoknaditi respektom i autoritetom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'