Bosna i Hercegovina     | 17.12.2019. 16:40 |

Potvrđena optužnica protiv tri osobe za neovlaštenu proizvodnju i prodaju droga

FENA Saopćenje

LIVNO, 17. prosinca (FENA) – Livanjski Općinski sud potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva u Livnu protiv osumnjičenih 48-godišnjeg P.G. i 42-godišnjeg L.G. iz Tomislavgrada te 54-godišnjeg S.D. iz Livna zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Kako se navodi u optužnici, P.G. i L.G. na teret se stavlja da su u dva navrata početkom 2019. godine na raznim lokacijama na području općine Tomislavgrad osobi M.M. neovlašteno prodali ukupno 7 kilograma opojne droge marihuane za ukupan iznos od 16 800 maraka, a koju su prethodno, neovlašteno, nabavili na nepoznatom narkotržištu zbog prodaje.

Optužnica je potvrđena i protiv S.D. kojem se na teret stavlja da je konzumentima na području Hercegbosanske županije (HBŽ) pokušao prodati 3,02 grama opojne droge kokain koju je prethodno, neovlašteno, nabavio na narkotržištu zbog prodaje, a koju su kod osumnjičenog, prilikom pregleda vozila pronašli djelatnici policije.

Da se radilo o opojnoj drogi, prema navodima tužiteljstva, utvrđeno je vještačenjem provedenim od strane vještaka za kemijsko-toksikološka vještačenja, koji je utvrdio da se radi o kanabisu i kokainu koji se nalaze na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari, biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga.

Iz Županijskog tužiteljstva podsjećaju da su osumnjičeni P.G. i L.G. ranije lišeni slobode u okviru provođenja operativne akcije kodnog naziva "Kalnin" koju su proveli policijski službenici Federalne uprave policije uz podršku Specijalne policijske jedinice FUP-a, Sektora za podršku FUP-a i asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, te policijskih službenika MUP-a HBŽ-a.

Navedena akcija provedena je prema nalogu nadležnog Općinskog suda u Livnu i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva u Livnu s ciljem suzbijanja nelegalnih aktivnosti vezanih za nabavku i preprodaju opojnih droga.

U toj akciji je zaplijenjeno oko sedam kilograma opojne droge koja svojim izgledom asocira na "marihuanu", a koju su osumnjičeni nabavili radi daljnje preprodaje.

U ranijem periodu, prema osumnjičenima P.G. i L.G. sukladno rješenjima Općinskog suda u Livnu bila je određena i mjera pritvora u ukupnom trajanju od tri mjeseca i 15 dana, a sudac za prethodno saslušanje Općinskog suda u Livnu je za 3. siječnja 2020. godine zakazao ročište za izjašnjenja o krivnji u kaznenom predmetu protiv optuženih.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo