Ekonomija     | 17.12.2019. 12:41 |

AmCham mentorski program u Addiko banci

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. decembra (FENA) - Treće predavanje u sklopu mentorskog programa Komiteta za društveni utjecaj Američke trgovačke komore u BiH (AmCham BiH) održano je u prostorijama Centrale Addiko banke o temi upravljanja ljudskim resursima.

Predavanju su prisustvovali učesnici mentorskog programa, odnosno studenti i mladi menadžeri iz kompanija članica AmCham BiH, ali i iskusniji zaposlenici Addiko banke koji su rado podijelili priče o svojim karijerama.

Direktorica Odjela upravljanja ljudskim resursima Addiko Bank d.d. Sarajevo Suzana Tihi-Babić navela je da se svijet rada konstantno mijenja, dolaze neke nove generacije, mijenja se organizaciona kultura, te sve ove promjene utiču i na promjene u upravljanju ljudskim resursima.

- Mi u Addiko banci smatramo da budućnost pripada organizacijama koje su u stanju da se prilagode promjenama i oslobode potencijal svojih zaposlenih. Bilo je zadovoljstvo podijeliti iskustva sa studentima i mlađim kolegama, ali i čuti njihove poglede na svijet, kao i svjež pristup upravljanju ljudskim resursima - istakla je Tihi-Babić.

Komitet za društveni utjecaj je tijelo koje će pomoći preduzećima da razviju jasnije strategije i dugoročne ciljeve za davanje društvu u ovoj zemlji, a predstavnici Addiko banke su među članovima osnivačima ovog tijela, saopćeno je iz Addiko Bank.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Trgovinski deficit FBiH u januaru 2022. godine 327.063.000 KM

Grad Zenica zbog duga za kamatu blokirao rudnik, za 15. januar zakazan štrajk

U Federaciji BiH u prošloj godini izdana 51 okolišna dozvola

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'