Bosna i Hercegovina     | 16.12.2019. 15:42 |

Mandić: Zadovoljan sam poboljšanim uvjetima u KJKP Rad

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 16. decembra (FENA) - Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić i predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković posjetili su danas KJKP Rad, gdje su predstavljena nova namjenska vozila za čišćenje šetnica. 

Kako je kazao Mandić, za nabavku vozila izdvojeno je 140.000 KM, dok će u ovoj godini u Rad biti uloženo ukupno 650.000 KM. KJKP Rad će dobiti novu opremu, a vozni park će biti bogatiji za dva nova kamiona za čišćenje. 

- Prije godinu dana smo zatekli radnike KJKP Rad u lošim uslovima, bez adekvatne opreme za rad, a danas s ponosom mogu konstatovati da su uslovi mnogo bolji, otvoren je restoran gdje se radnici mogu okrijepiti, nove svlačionice, a posebno mi drago što smo dobili namjenska vozila za čišćenje šetnica - izjavio je Mandić. 

Radnicima preduzeća Rad u protekla četiri mjeseca povećane su plaće za deset posto. Mandić ističe da će visina tih plata ostati ista usvajanjem nove sistematizacije.

Govorio je i o odluci Vlade Kantona Sarajevo o subvencioniranju razlike u cijeni gasa za građane.

- Nakon povećanja cijena gasa od 30 posto danas imamo najave pojeftinjenja. Ja bih to nazvao pojeftinjenjem poskupljenja gasa. Do kraja grijne sezone, odnosno 15. aprila 2020. godine, građani KS neće plaćati skuplji plin. Ovaj nivo cijene ćemo zadržati, vlada će naći način kako da to uradi - zaključio je ministar. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zimska Služba KJKP "Rad" vrši preventivno posipanje saobraćajnica posipnim materijalom

Mandić: Način na koji je izveden opoziv podsjeća na ono što SDA radi

KJKP "Rad" - Do povećanja cijena naših usluga neće doći

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!