Bosna i Hercegovina     | 16.12.2019. 15:00 |

Počela sjednica Predsjedništva SDA

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 16. decembra (FENA) - Sjednica Predsjedništva Stranke demokratske akcije(SDA), na kojoj bi trebalo da bude riječ o formiranju vlasti u BiH, počela je popodne u Sarajevu.

Predsjednici Stranke demkratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović, Saveza za bolju budućnost BiH (SBBBiH) Fahrudin Radončić  i Demokratske fronte (DF) Željko Komšić su na sastanku u petak postigli dogovor koji su i potpisali, a tiče se zajedničkog učešća u formiranju vlasti od nivoa države, preko Federacije BiH do kantona, uključujući i Kanton Sarajevo, Zeničko-dobojski, Hercegovačko-neretvanski, itd.

Tada je rečeno da će Sporazum koji je potpisan biti razmatran na organima sve tri stranke.

Također, Izetbegović je tada najavio da bi četiri zamjeničke pozicije u Vijeću ministara BiH trebale pripasti SDA, a imena je danas trebala razmotriti Kadrovska komisija SDA i predložiti stranačkom predsjedništvu.   

Nakon sastanka lidera SDA, SBBBiH i DF-a, rečeno je i da bi, kada je u pitanju Vijeće ministara BiH, ministar vanjskih poslova i član Kolegija trebao biti iz SDA - Bisera Turković, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić bi preuzeo poziciju ministra sigurnosti, a Sifet Podžić iz Demokratske fronte bi trebao biti ministar odbrane BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo