Bosna i Hercegovina     | 16.12.2019. 15:40 |

Komisija - Predloženo davanje saglasnosti za ratificiranje međunarodnih ugovora

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. decembra (FENA) - Članovi Komisije za vanjske poslove Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dali su na današnjoj sjednici u Sarajevu pozitivno mišljenje i predložili Domu davanje saglasnosti za ratificiranje nekoliko međunarodnih ugovora.

Pozitivno mišljenje dato je za ugovor koji se tiče realizacije druge faze izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i proširenja mreže u Bijeljini između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i sporazuma o zajmu za izgradnju poddionice Nemila-Donja Gračanica te obilaznice Doboj na Koridoru Vc.

Također, Domu na davanje saglasnosti proslijeđen je i sporazum u vrijednosti 65 miliona eura za izgradnju vjetroelektrane Podveležje, te Ugovor o zajmu za Projekat poboljšanja energetske efikasnosti u Bolnici Zenica.

Članovi nadležnog radnog tijela dali su pozitivno mišljenje i na Amandman na Ugovor o finansiranju (Koridor Vc, Počitelj - Bijača) između BiH i Evropske investicione banke te na sporazum u iznosu od 4.750.000 eura za projekt prikupljanja i tretman otpadnih voda u Zenici.

Komisija za vanjske poslove Predstavničkog doma PSBiH zatražila je od Ministarstva finansija i trezora BiH da do naredne sjednice Predstavničkog doma dostavi informaciju o ukupnoj vrijednosti međunarodnih finansijskih ugovora koji će biti ratificirani.

Također, od Ministarstva finansija i trezora BiH zatražila je da, u roku od 15 dana, dostavi informaciju o eventualnim finansijskim štetama kojima je BiH izložena po osnovu čekanja na ratificiranje ovih međunarodnih finansijskih ugovora, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Delegacija PSBiH učestvuje na konferenciji Lige parlamentaraca za Al - Quds u Istanbulu

Održana sjednica Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj PSBiH

Smajić u Prištini učestvovao na sjednicama generalnih komiteta PSSEECP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu