Kultura     | 16.12.2019. 12:23 |

Deseti jublarni koncert Balet Mostar Arabesque

FENA Saopćenje

MOSTAR, 16. prosinca (FENA) - U organizaciji udruge Let.ba iz Mostara, Balet Mostar Arabesque u srijedu, 18. prosinca, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru u 19 sati održat će svoj deseti jubilarni koncert "Naša djeca plešu klasični balet".

Balet Mostar Arabesque na tom će koncertu predstaviti rezultate svoga rada, kako u vaspitno-odgojnom, tako i u obrazovno-umjetničkom domenu.

Kroz plesni i scenski pokret: klasični, moderni i etno-karakterni, djeca sa svih strana Mostara opet će imati priliku za zajednički rad i druženje, priopćili su organizatori.

Na istoj svečanosti udruga Let.ba uručit će novčanu donaciju udruzi "Sunce", koja već šestu godinu, zajedno s roditeljima i učenicama Balet Mostar Arabesque, prikuplja novac za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju.

- Nije čudo u dobrim uvjetima ostvariti dobre, odlične rezultate i biti kreativan u koreografskom, kostimografskom i svakom drugom smislu potrebnom za određenu razinu opstanka i reprezentativnosti. Ali je zaista čudo to postići u svakojakim neuvjetima, počevši od sale za vježbanje, kadrovske logistike i slično - poručila je umjetnička direktorica i koreografkinja Balet Mostar Arabesquea Arleta Ćehić.

Dodala je kako bi svaki grad koji drži do kulture i umjetnosti trebao imati baletsku školu financiranu od grada.

Balet Mostar Arabesque, djeluje već 14 godina u Mostaru i svojim vrijednim radom i entuzijazmom učinio je da balet postane popularna i nepobitna činjenica u Mostaru i HNŽ-u.

Pored izvanrednog uspjeha na balkanskim kvalifikacijama za svjetsko finale Dance World Cup, gdje je Balet Mostar Arabesque osvojio devet medalja i pet pehara, u proteklom vremenu ta umjetnička grupa realizirala je brojne važne projekte.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Balet 'Žetva' 74 godine nakon premijernog izvođenja 27. aprila na sceni Narodnog pozorišta

Baletna atrakcija 'Orašar' stiže u Mostar

Zurovac: Balet 'Sjećaš li se…? Sjećaš li se Dolly Bell?' nastaje inspiriran sjećanjem (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta