Sport     | 16.12.2019. 10:48 |

Atletičari Mihambo i Kaul njemački sportisti godine

FENA Internet

BADEN BADEN, 16. decembra (FENA) - Atletičari Malaika Mihambo i Niklas Kaul te muška reprezentacija u skijaškim skokovima, predvođena Markusom Eisenbichlerom, njemački su sportisti godine.

Nagrade po izboru sportskih novinara uručene su sinoć na gala-priredbi u Baden-Badenu.

Malaika Mihambo, svjetska prvakinja u skoku u dalj s oktobarskog prvenstva u Dohi, u izboru sportskih novinara dobila je 2.281 bod, a naslov najbolje njemačke  sportašice osvojila ispred triatlonke Anne Haug (1456) i atletičarke Gese Krause (994).

U muškoj konkurenciji najbolji je 21-godišnji Niklas Kaul sa 1.973 boda, koji je na SP u Kataru senzacionalno osvojio naslov prvaka u desetoboju. Drugi je bio triatlonac Jan Frodeno (1.892), a treći skijaški skakač Eisenbichler (1.159).

Naslov najbolje njemačke ekipe u 2019. godini dobila je reprezentacija u skijaškim skokovima sa 1.764 boda, ispred veslačkog osmerca (1.396) i teniskog dubla  Kevin Krawietz/Andreas Mies (1.006), koji su pobijedili na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Prošle godine najbolji sportisti Njemačke bili su teniserka Angelique Kerber, triatlonac  Patrick Lange i muška hokejaška reprezentacija.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!