Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje

KO SDA: Konaković je u "Sportcentru" debelo zarađivao od kocke i kladionica

Teorija zavjere odlazećeg Predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića o kladionicama kao navodnim razlozima obaranja Vlade KS, govore o tome da Konaković živi u fikciji.

Konaković je trenutno u fazi u kojoj pokušava sebe predstaviti kao strip junaka koji se navodno htio obračunati sa kladionicama u Sarajevu. To su naravno priče za malu djecu.

Međutim, kada je već otvorio temu kladionica, vrijedi podsjetiti širu javnost na neke činjenice koje povezuju Konakovića i kockarski porok.

Naime, taj "borac protiv kladionica" Konaković je zarađivao ogromne novce na promociji kladionica i kocke. Njegova firma "Sportcentar" je štampala i objavljivala biltene za lutriju i zarađivala velike novce uz pomoć kocke.

Prema podacima koje je Lutrija dostavila jednom od medija, iznosi ugovora potpisanih između Lutrije i Konakovićevog Sportcentra u 2010.godine - 156.064,26 KM, 2011.godine - 124.857,90 KM, 2012.godine - 24.000,00 KM, 2013.godine - 24.000,00 KM bez PDV-a.

Pored ovih astronomskih cifara, u kafićima SC organizovala su se i uplatna mjesta.

Dakle, Konaković je profitirao preko poroka koji unesrećuje ljudske živote i uništava porodice, a danas se neuvjerljivo želi predstaviti kao borac protiv tog poroka.

Konaković će upravo biti smijenjen zbog ovakvih. Jer je licemjer, jer priča o poštenju, a sam je nepošten, jer svjesno iznosi neistine. Njemu su novac i moć bitniji od svakog vjerskog i moralnog principa, laž mu je zamutila razum.

Žalosno je da ne razumije razloge zbog kojih je izgubio, čime je pokazao da ni kao sportista ništa nije naučio. Pravi sportisti se suoče sa istinom o razlozima svojih poraza, a oni poput Konakovića koji ni ne razumiju zašto su loši, nikada neće biti pobjednici.

SDA
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.