Bosna i Hercegovina     | 14.12.2019. 09:58 |

Garibija uručio 161 knjigu biblioteci Fakulteta političkih nauka

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. decembra (FENA) - Ministar rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo Malik Garibija uručio je 161 knjigu iz oblasti socijalnog rada biblioteci Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevo.

Knjige su uručene dekanu Fakulteta političkih nauka Seadu Turčalu, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

- Da bismo imali dobre i kvalitetne usluge kakve naši korisnici trebaju, moramo ulagati u znanje i obrazovanje budućih stručnjaka. Obogaćivanjem biblioteškog fonda Fakulteta političkih nauka ulažemo u naše studente, u njihovo znanje i u velike potencijale koje u sebi nose - poručio je ministar Garibija.

Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo pokrenulo je nekoliko projekata kojima želi ojačati veze stručne i naučne javnosti, a pored obogaćivanja biblioteškog fonda radi se i na podršci štampanju stručnog časopisa Socijalni rad, te je kreirana platforma "Susreti struke i nauke", gdje će se stučnjaci i akademsko osoblje kvartalno tematski i multidisciplinarno okupljati s ciljem razmjene znanja i iskustva.

- Ljudi su naš najznačajniji resurs, a ulaganje u znanje i obrazovanje je uzaludno ako država ne iskoristi kapacitete koje Univerzitet u Sarajevu nosi, ako istraživanja ne učinimo primjenjivim, ako na znanje gledamo samo kao na skup ocjena. Nadam se da će ovaj skromni doprinos i znanje koje ove knjige nose pomoći studentima koje obrazujemo da nas što prije preteknu i donesu boljitak ovoj zemlji i gradu - zaključio je Garibija.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Ministarstvo kulture i sporta planiralo izdvajanja od 12 miliona za kulturu i sport

Potpisan ugovor - Povećane plaće uposlenika kulture u Kantonu Sarajevo

Objavljen poziv za sufinansiranje naučnoistraživačkih i istraživačko razvojnih projekata u KS

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom