Bosna i Hercegovina     | 13.12.2019. 14:46 |

Osnovnoškolci iz Stoca pobjednici kviza 'Učimo povijest kako bi upoznali svijet'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. prosinca (FENA) - Učenici OŠ Crnići iz Stoca pobjednici su kviza "Učimo povijest kako bi upoznali svijet", koji je u petak održan u Mostaru u organizaciji Zavoda za školstvo Mostar.

Drugo mjesto osvojili su učenici OŠ fra Didaka Buntića iz Čitluka, a treće učenici OŠ Vladimira Pavlovića iz Čapljine.

Na kvizu, održanom u prostorijama Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića Mostar, sudjelovalo je jedanaest osnovnih škola iz Hercegovačko-neretvanske županije koji nastavu pohađaju po hrvatskome planu i programu.

"Osnovna svrha kviza je učenje kroz zabavu, stjecanje novih saznanja o svijetu, ljudima u različitim kulturama, životnoj sredini, suvremenim događajima, timskom radu i suradnji učenika i nastavnika", izjavila je savjetnica za povijest Danijela Tomičić.

Dodala je kako cilj ovog projekta postaviti povijest kao jedno od kroskurikularnih sjecišta saznanja kojima se sve više teži, stjecanje znanja o svijetu i ljudima u različitim kulturama, suvremenim događajima i zbivanjima, razvijanje timskog rada i učenje kroz zabavu.

Kviz je podijeljen u više kategorija i to kultura (religija, slikarstvo), zabava (glazba, televizija, internet), mediji (film, književnost, strip), povijest (politika, mitologija) svijet (geografija, astronomija, ekonomija), životni stil (komunikacija, gastronomija, tehnologija), sport i igre (kompjutorske igrice i društvene igre), te znanost (biologija, kemija, fizika).

"Kviz sam po sebi nije ništa novo ali evo po prvi put je organiziran tako da svi učenici u ovoj županiji mogu pokazati svoje znanje, razumijevanje i stavove kroz različite kategorije, od kulture, zabave, medija, životnog stila, sporta i znanosti, sve to uz zabavu i igru", rekla je Tomičić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana