Bosna i Hercegovina     | 12.12.2019. 14:06 |

'Zimska čarolija' na platou KSC Skenderija za sve uzraste

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 12. decembra (FENA) - Veliko klizalište na ledu, drvene kućice s raznovrsnom ponudom te novogodišnje dekoracije neki su od sadržaja koji će od 13. decembra ove do kraja januara naredne godine krasiti plato KSC Skenderija u Sarajevu.

Radi se o sadržajima u okviru manifestacije 'Zimska čarolija na Skenderiji', koju organizira KSC Skenderija, uz podršku Turističke zajednice KS, Općine Centar i Federalnog ministarstva turizma i okoliša.  

Direktor Centra Skenderija Amer Kapo kaže da je namjera bila svečarski ambijent, kakav u ovo doba godine postoji u mnogim gradovima u inozemstvu, prenijeti u glavni bh. grad.

Cijene će biti prilagođene mogućnostima stanovništva, a bit će omogućeno i iznajmljivanje klizaljki. Planiran je bogat kulturno-zabavni sadržaj, za djecu i odrasle. 

Direktor Kapo napominje i sadržaje koji će se u tom periodu održavati u zatvorenom prostoru Centra Skenderija, poput sajma automobila i izložbe životinja. Ističe da su poboljšane sajamske aktivnosti Centra Skenderija, a nada se da to i stanovništvo prepoznaje.

Vršiteljica dužnosti predsjednice Turističke zajednice KS Azra Džigal kaže da bi i 'Zimska čarolija na Skenderiji' trebala da doprinese poboljšanju turističke ponude u gradu. Da bi se turisti, osim što dođu, i zadržali duže. 

Namjera im je, kaže, da uz stari dio grada turistima skrenu pažnju i na druge dijelove grada i sadržaje u kojima mogu uživati tokom zime.

- Radimo mnogo na promociji, ali bitno je kakve utiske turisti nose sa sobom. Na tome moramo dodatno raditi, ova manifestacija je jedan od načina - kazala je.   

Džigal kaže da u Kantonu Sarajevo, posebno u zimskom periodu, ima najviše turista iz regije. Privlači ih atmosfera koju osjete ovdje, gostoljubivost ovdašnjeg stanovništva.... Tokom godine, ovisno od područja iz kojeg dolaze, turiste zanima i bh. kulturno-historijsko naslijeđe, sportski i avanturistički turizam im je zanimljiv, kao i vjerski.       

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Edison Pavlović imenovan za novog v.d. direktora Skenderije

Rukometni savez BPK Goražde nagradio najbolje rukometašice i rukometaše

Srbija danas, nizom manifestacija, obilježava Dan državnosti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana