Bosna i Hercegovina     | 12.12.2019. 13:24 |

Eldin Karamehmedović osuđen na jednu godinu za krijumčarenje narkotika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. decembra (FENA) - Sud Bosne i Hercegovine je, nakon održanog pretresa za razmatranje sporazuma o priznanju krivnje i ročišta za izricanje krivičnopravne sankcije, donio je presudu kojom je optuženi Eldin Karamehmedović oglašen krivim za organizirani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnim drogama te osuđen na jednu godinu zatvora.

Optuženom je kao sporedna izrečena novčana kazna u iznosu od 10.000,00 KM.

Optuženi je oglašen krivim što je boraveći u Njemačkoj stupio u kontakt s njemu poznatim članovima organizirane kriminalne grupe, čiji je član postao, a koja se bavi vršenjem krivičnih djela, neovlaštenom međunarodnom kupoprodajom, slanjem, posredovanjem i isporukom opojne droge.

Optuženi je od njemu znanih osoba nabavio dva kg psihotropne supstance za proizvodnju droge, poznatije pod nazivom "pirovaleron" čiji je promet zabranjen u BiH, te je u dva navrata brzom poštom poslao u Sarajevo.

Optuženi Karamehmedović je, kao pripadnik grupe za organizirani kriminal neovlašteno stavio u međunarodni promet supstance ili preparate koji su propisom proglašeni opojnim drogama, saopćeno je iz Suda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ruski vojni sud osudio čovjeka na 14 godina zatvora zbog saradnje s Ukrajinom

Sud BiH - Potvrđena optužnica u predmetu Veljko Brajić i drugi

Turković oglašen krivim za razbojništvo i osuđen na pet godina zatvora

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta