Bosna i Hercegovina     | 11.12.2019. 14:44 |

Eldin Karamehmedović sporazumno priznao krivicu za međunarodni promet drogama

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 11. decembra (FENA) - Optuženi Eldin Karamehmedović, rođen 1982. godine u Sarajevu, državljanin R Njemačke, optužen za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, u prisustvu advokata, u potpunosti je priznao krivicu za krivično djelo za koje se tereti i potpisao sporazum o priznanju krivice.

Nakon što je Sud BiH za optuženim Eldinom Karamehmedovićem raspisao potjernicu 2013. godine, on se predao u oktobru ove godine, te pred postupajućim tužiocem priznao da je sudjelovao u međunarodnom prometu narkotičkih sredstava.

On je priznao da je izvršio neovlašteni promet opojne droge psihotropne supstance „PIROVALERON“ koja je bila teška dva kilograma, čiji je promet zabranjen u BiH.

Optuženi je, u dva navrata, pakete upakovane od po jedan kilogram te droge uputio avionskom pošiljkom s područja Njemačke za preuzimanje opojne droge u Sarajevu, a po ranijem dogovoru s presuđenim Muradbegović Adnanom, koji je u tome bio spriječen i uhapšen od policijskih službenika SIPA-e, a optuženi Eldin Karamehmedović od tog trenutka bio nedostupan organima gonjenja BiH.

U skladu sa sporazumom, za optuženog je predloženo izricanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine, kao i sporedne novčane kazne od 10.000 KM.

Sporazumnim priznanjem optuženi se obavezao na svjedočenje o svim činjenicama koje su mu poznate u drugim predmetima, a koji se vode pred pravosudnim institucijama BiH.

Predložena kazna u skladu je s ulogom i odgovornošću optuženog u izvršenju krivičnog djela.

Oduzeta opojna droga bit će uništena u zakonskoj proceduri.

Sporazum o priznanju krivice proslijeđen je Sudu BiH na odlučivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv stranog državljanina zbog krijumčarenja osoba državljana Turske

Podignuta optužnica protiv Huse Golaća zbog sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje

Tužilaštvo BiH - Predložen pritvor za stranog državljana osumnjičenog za krijumčarenje migranata

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo