Kultura     | 11.12.2019. 10:41 |

Prvi sastanak u okviru 'Susreta struke i nauke u oblasti socijalne zaštite'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. decembra (FENA) - Prvi susret o temi "Perspektive saradnje" upriličen je u okviru projekta "Susreti struke i nauke" koji je pokrenut zbog potrebe za značajnijim uvezivanjem stručnih i naučnih radnika u oblasti socijalne zaštite.

Projekat je pokrenulo Ministarstvo za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo, a sastanak je otvorio ministar Malik Garibija koji je ocijenio da je zabrinjavajuće kada se zbog loše organizacije ne koriste resursi za napredak Bosne i Hercegovine.

- Univerzitet u Sarajevu okuplja ponajbolje naučne radnike u BiH te je imperativ da se njihovi kapaciteti iskoriste, te da uvezivanjem sa strukom omogućimo da i sami imaju jasnije smjernice u svom radu - naglasio je Garibija.

Sastanku su pored profesora s Fakulteta političkih nauka prisustvovali i predstavnici sa Pravnog fakulteta, Pedagoškog fakulteta, Filozofskog fakulteta, kao i svih ustanova iz resora socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Press službe KS.

Susreti struke i nauke će biti nastavljeni na multidisciplinarnom i tematskom osnovu, a u okviru perspektiva saradnje dogovorene su i druge aktivnosti poput doedukacije stručnjaka na Univerzitetu, objavljivanja baza naučnih radova, uspostavljanje liste istraživačkih tema te saradnje na aplikativnim istraživačkim projektima.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Mesihović posjetila Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Vlada KS s više od 700.000 KM podržala KJKP 'Tržnice-Pijace' i saniranje štete na pijaci Kvadrant

Vlada KS - Više od sedam miliona KM za projekte u oblasti šumarstva

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana