Bosna i Hercegovina     | 09.12.2019. 16:07 |

Promovirano šest diplomanada Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijeg

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 9. prosinca (FENA) - Na Akademiji likovnih umjetnosti (ALU) u Širokom Brijegu otvorena je radionica za obradu metala i stakla te je promovirano šest diplomanada te akademije.

Diplomandima se na početku obratio prorektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Ivo Čolak koji je istaknuo kako je ALU u Širokom Brijegu polučila značajan uspjeh u posljednje dvije godine.

- Vi diplomandi možete biti ponosni što ste studirali u Širokom Brijegu i na svoj predan rad tijekom proteklih pet godina. Dokaz kontinuiranog napretka su i tri radionice koje ćemo danas otvoriti u sklopu novog objekta Akademije - kazao je Čolak.

Dekan ALU-a Stjepan Skoko čestitao je studentima na izloženim grafičkim, slikarskim i kiparskim radovima, istaknuvši kako je upravo Akademija ta koja je studentima pomogla da pronađu sebe u umjetničkom smislu.

Nakon promocije diplomanda otvorena je radionica za obradu metala i stakla. Ovim događajima nazočio je i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović koji je u pratnji rektora Sveučilišta u Mostaru Zorana Tomića i dekana Skoke tom prigodom obišao prostorije Akademije.

Događaji u ALU u Širokom Brijegu dio su programa Dana Sveučilišta u Mostaru kojim se ovoga tjedna obilježava 42. godišnjica postojanja te visokoškolske ustanove.

Akademija likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu djeluje od 1996. godine.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

'Mjera mora' predstavlja BiH na svjetskoj pozornici Venecijanskog bijenala (VIDEO)

Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

Završen SMART Campus Hackathon by SUMIT 2023.

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana