Bosna i Hercegovina     | 09.12.2019. 16:07 |

Predsjednik vlade Slovenije u posjeti EUFOR-u u Butmiru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. decembra (FENA) - Predsjednik Vlade Slovenije Marjan Šarec posjetio je bazu Butmir u Sarajevu te se susreo s osobljem Glavne komande EUFOR-a, kao i slovenskim vojnicima koji se nalaze u misiji u BiH.

Predsjedniku Vlade Šarecu kao i načelniku Generalštaba Oružanih snaga Slovenije generalmajoru Alenku Ermencu, koji je bio u njegovoj pratnji, dobrodošlicu je poželio komandant EUFOR-a generalmajor Reinhard Trischak. Nakon obilaska počasne garde EUFOR-a, sastali su se s načelnicima sekcija u GK EUFOR-a.  

Predsjednik Vlade Slovenije informirao se o trenutnim aktivnostima EUFOR-a, kao i o trenutačnoj sigurnosnoj situaciji u BiH. Tokom službene posjete, generalmajor Trischak je zahvalio predsjedniku Vlade Šarecu za značajan doprinos slovenskih trupa u BiH, koje služe u stvaranju sigurne i stabilne BiH.

- Slovenija je važna zemlja učesnica koja svojim osobljem pruža podršku u radu GK EUFOR. Jedna je od dvadeset država u misiji EUFOR-a koje učestvuju u operaciji Althea u Bosni i Hercegovini, te je prisutna od početka misije 2004. godine - saopćeno je iz EUFOR-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Najavljena zajednička obuka snaga EUFOR-a i OSBiH u narednih mjesec dana (VIDEO)

Sticz sa Ademovićem i Imamovićem: EUFOR u potpunosti predan ispunjenju misije i u službi građana BiH

Zapovjednik EUFOR-a kod gradonačelnika Brčkog

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije