Sport     | 05.12.2019. 20:15 |

Počeli simpozij i festival dokumentarnog sportskog filma 'Simposar 2019'

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 5. decembra (FENA) - Osmi međunarodni sportski simpozij "Simposar" i Prvi međunarodni festival dokumentarnog sportskog filma "Simposar 2019" počeli su večeras u Sarajevu. 

Manifestaciji otvorenja ovih sportskih događaja, održanoj u veličanstvenom ambijentu sarajevske Vijećnice, prisustvovali su gosti iz javnog, sportskog i kulturnog miljea, legende FK Sarajevo Vahidin i Husref Musemić, poznati sportski komentator Milojko Pantić, nekadašnji čelnik zagrebačkog dinama Zdravko Mamić, igrači GNK Dinamo - bh. reprezentativac Amer Gojak, španski reprezentativac Daniel Olmo i mnoge druge ličnosti iz svijeta sporta. 

"Simposar" je u proteklih osam godina u glavni grad BiH dovodio eminentna sportska imena iz regije i svijeta, a od ove godine dobio je novu dimenziju nakon što je osnivač Sabahudin Topalbećirević odlučio pažnju usmjeriti ka sportskom dokumantarnom filmu. 

Topalbećirević se sa svojim filmovima o Ivici Osimu i Draganu Džajiću predstavio na nekoliko svjetskih festivala, nakon čega mu je ponuđeno da u okviru "Simposara" pokrene 17. festival sportskog dokumentarnog filma. 

Festival je počeo danas prikazivanjem filma "Messi iz Bagdada", a zatvorit će ga film "Uvik isto" u subotu, 7. decembra. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Film 'The Magical Seven' centralni događaj 12. sportskog simpozija 'Simposar'

Topalbećirević: Na Simposaru publika sutra gleda emotivni film o Ćiri Blaževiću

Dodjelom nagrada i priznanja završen 'Simposar 2019'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'