Stranačke aktivnosti     | 05.12.2019. 11:08 |

Saopćenje za javnost KO SDA USK

FENA Saopćenje

SDA traži reviziju diploma stečenih u školama Admira Hadžipašića 

Nakon što je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove USK zapečatila školu Vita Plus i Visoku međunarodnu školu Cazin, Klub zastupnika SDA u Skupštini USK uputit će Vladi USK inicijativu za reviziju svih diploma uposlenika javne uprave, te kantonalnih javnih preduzeća i ustanova, stečenih u ove dvije škole. Prioritet trebale bi pri tom imati diplome osoba koje su radni odnos zasnovale tokom 2019. godine, a to zbog brojnih zapošljavanja koje je u tom periodu izvršila vladajuća koalicija predvođena A-SDA. 

Zastupnik SDA Almin Handanagić je i ranije uputio inicijativu u kojoj traži reviziju diploma uposlenih u svim kantonalnim organima uprave i svim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač kanton. Ona nikad nije razmatrana, a umjesto nje Vlada USK je preko Ministarstva pravosuđa i uprave USK pokrenula svoju krnju inicijativu iz realizacije koje je poptuno isključeno jedino nadležno i stručno po tom pitanju Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK. Na kraju, čak ni ta krnja inicijativa nije provedena, a kao rezultat toga u kantonalnim institucijama dan danas radi pozamašan broj kadrova koje je „obrazovao“ član vladajuće A-SDA Admir Hadžipašić. Nastavljeno je i primanje u radni odnos apsolvenata njegovih škola. 

Obzirom da je otrivena u novinarskoj provokaciji Afera „Diploma“ vezana za Centar za obrazovanje odraslih „Multilingua“ iz Sanskog Mosta, te da je nakon Akcije „Pero“ i Cazin postao sinonim za prodaju diploma, na Vladi USK počiva velika odgovornost da skine s našeg kantona teret inkubatora kadrova sa nezakonito stečenim zvanjima.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA USK

Saopćenje za javnost KO SDA USK

Saopćenje za javnost KO SDA USK

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom